Asiakaslähtöisesti, mielekkäästi

Toimintaterapia

Toimintaterapian tavoitteena on tukea osallistumista arjen toimintoihin. Lasten kohdalla leikki on yksi tärkeimmistä arjen taidoista, jonka yhteydessä lapsi opettelee mm sosiaalisia taitoja. Toimintaterapiassa etsitään yhdessä asiakkaan ja läheisten kanssa ratkaisuja arjen ongelmiin.

Viitekehyksenä työssäni käytän ICF-luokituksen (WHO:n toimintakyvyn, toimintarajoitteiden ja terveyden kansanvälinen luokitus) lisäksi kehityksellistä viitekehystä ja kognitiivista viitekehystä. Viitekehys, malli sekä käytettävät menetelmät ja välineet valitaan asiakkaan kanssa ja hänen tarpeet huomioiden.  


Toimintaterapia on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta,  joka toteutuu lääkärin lähetteellä. Lääkäri tekee kuntoutussuunnitelman, jossa suosittelee toimintaterapiaa. 

Olen Kelan palvelutuottaja ja minulla on voimassa oleva sopimus Kelan kanssa. Toteutan Kelan kustantamana yksilöllistä toimintaterapiaa Rovaniemen, Posion ja Ranuan alueella. Kelan kanssa tehtyyn sopimukseen kuuluu kaikki tuottamani palvelut. Asiakkaalle ei koidu lisämaksuja.

Lisätietoja Kelan palveluista saat:

www.kela.fi
 

Laitteet ja välineet

Käytän terapiatyössä asiakasta motivoivia ja osallistumista tukevia välineitä ja menetelmiä. Asiakkaan mielenkiinnon-kohteet ja valinnan mahdollisuus huomioidaan välineitä valitessa.

Hienomotoriikan kehitystä tukevia välineitä mm sakset, kynä, työkalut, helmet, palikat, erilaiset rakentelusarjat, Sosiaalisia taitoja tukevia välineitä mm leikki, tarinat, kuvasarjat.


 

Tilat ja toteutuspaikka

Toteutan toimintaterapiaa asiakkaan lähiympäristössä, mm kotona, päiväkodissa tai koulussa.

Vastaantottotilani sijaitsee Rovaniemen keskustassa. 
 

Jonotilanne: 

(päivitetty 30.4.2023)

Suomen kieliset asiakkaat

Vapaat terapiapaikat: TÄLLLÄ HETKELLÄ EI VAPAITA PAIKKOJA

Vapautuvat terapiapaikat: voit kysyä vapautuvista paikoista suoraan sähköpostitse nikukaisa@gmail.com tai puhelimitse 040-7464 225